Bizi Takip Edin
Twitter Instagram Facebook Youtube

Peugeot’tan teknolojik aile otomobili 5008

MPV segmentinde Peugeot’un temsilcisi 5008, Peugeot’un diğer modellerinde uyguladığı şık ve dinamik tasarım ruhunu gösteriyor. Dinamik görüntüsüyle MPV segmentinin en sportif görünüme sahip aile otomobili olan Peugeot 5008’de eski büyük farlar yerine gövdeye uyumlu daha şık görünüme sahip LED ‘li ince far grubu, geniş ön ızgara ve çepeçevre kromaj kaplamasıyla şıklık arttırılmış. Daha agresif ve şık görünüme sahip olan Peugeot 5008’in uzunluğu 4529 mm, genişliği 1837 mm, yüksekliği ise 1639 mm.

Yenilenen iç tasarımı ergonomi ve teknolojisiyle, geniş ve ferah yapısı iç mekanda sürücü ve yolculara konforlu yolculuklar sunan Peugeot 5008,sürücü koltuğuna yapılan müdahalelerle daha geniş sürüş görüş açısıyla daha güvenli hale gelmiş. Ele tam oturan direksiyon simidi ve üzerindeki kısa yol tuşları, 7’inç gösterge ve Navigasyon ekranı, sürücü göz hizasındaki yol bilgisayarı ve açılır kapanır hız ve yol bilgileri sunan ekranı, koltuklarda bulunan soğuk havalarda işe yarayan ısıtma özelliği, geniş panoramik cam tavanı, yeterli baş, diz mesafesi, saklama alanlarıyla konforu sürücü ve yolculara sunmaktan geri durmuyor. İstenildiğinde arkada iki koltukla beraber 7 oturma alanı sunan Peugeot 5008, arkadaki iki koltuk kapatılınca bagaj hacmi 823 litre.

1.6 e-HDi Allure ETG6 Stop&Start 6 ileri otomatik şanzımana sahip olan Peugeot 5008, 100 kilometre hıza 13,3 saniyede ulaşıyor. Önde Mc Pherson süspansiyon arkada ise burulma kirişli standart süspansiyon kullanılan Peugeot 5008, yoldan gelen küçük darbeleri hissettirmiyor, gereksiz salınımlara da izin vermeyerek konfordan ödün vermiyor. Hızlı girilen virajlarda ise ESP görevini tam yapıyor. Sıkışık şehir trafiğinde Stop&Start’ın yakıt tüketimine katkı sağlıyor. Peugeot 5008’in ortalama yakıt tüketimi 6,8 litre.

Peugeot 5008 sürücü ve yolcular için en üst düzey koruma sistemleriyle donatmış. 6 adet hava yastığının bulunduğu Peugeot 5008 ABS (Anti blokaj Fren Sistemi), EBD (Fren Güç Dağılım Sistemi), ESP (Elektronik Denge Sistemi), ASR (Çekiş Düzenleme Sistemi), Hill Holder (Yokuş Kalkış Sistemi), ayrıca Cruise control, Elektronik Park Freni, Park Sensörü ve TPMS (Lastik basınç Uyarı Sistemi) ile güvenliğiniz sağlarken, performansı ve konforu ile yolculuklarınızı keyifli hale getiriyor.