Bizi Takip Edin
Twitter Instagram Facebook Youtube

Chevrolet Aveo Sedan, B Segmentinde aradığını bulamadı

Avrupa pazarına açılmasının ardından gözünü B segmentine diken Chevrolet, Avea Sedan ile bu segmentte araç sahibi olmayı düşünenleri etkilemeye çalıştı. GM çatısı altında üretilse de Opel izlerini taşıyan ve Mokka ile aynı platformda üretilen Chevrolet Aveo Sedan, fiyatı ile biraz hareket yakalasa da istediği etkiyi alamadı.

Şık ön tasarımı ile ilk etapta ilgi çekmeyi başaran Chevrolet Aveo Sedan, siyah zemin üzerine birbirinden ayrı tasarlanmış yuvarlak yapılı farlar ile sportif görünüyor. Sivri burun tasarımı, geniş hava ızgarası, kaslı kaput ile bu görünümü destekleyen Aveo’nun arka kısmı ise ön taraf kadar etkileyici görünmüyor. 502 litrelik bagaj hacmi ile dikkatleri çekmeyi başaran Chevrolet Aveo Sedan’ın iç kısmı da oldukça iyi tasarlanmış. Sert plastik malzemelerin ağırlıklı olduğu Chevrolet Aveo Sedan, dijital gösterge grubu ile kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor.

Aveo’da kullanılan ve pek çok ödülün sahibi olan 1.3 litrelik CDTI en güncel nesli ile Chevrolet Aveo Sedan’a güç sağlıyor. 100 kilometre hıza 12,6 saniyede ulaşan Aveo, 171 km/s hıza çıkabiliyor. Yakıt tüketiminde de oldukça cimri olan Chevrolet Aveo Sedan, 6,2 litrelik yakıt tüketimine sahip.

Aracın süspansiyon sistemi küçük darbeleri emme konusunda başarılı olsa da hızlı geçilen şiddetli darbelerde yetersiz kalıyor. Aveo sert yapısının avantajını yol tutuş anlamında da gösteriyor ve sorunsuz bir şekilde virajları dönüyor. Üstelik standart donanımda sunulan ESP sistemi sayesinde sürücünün Aveo’nun limitlerini aşması durumunda araç müdahale ederek yola girilmesini sağlıyor. Yalıtım konusunda da sıkıntı yaratmayan Chevrolet Aveo Sedan, yolcularına iç mekanda yeteri kadar alan sunuyor.